2015. január 17., szombat

Indul a 2015-ös Afrika-kupa

Eljött végre a 2015-ös Afrikai Nemzetek Kupájának nyitónapja. Beharangozóinkkal már jó ideje igyekszünk megismertetni mindenkit a torna történetével, a helyszínnel és a részt vevő csapatokkal. Ezúttal néhány további információt adunk még közre.


A transfermarkt adatai alapján a hazaiak messze a leggyengébb kerettel vágnak neki a versengésnek, míg a játékosok összértéke alapján Elefántcsontpart számít favoritnak. Igaz, ez már sokadszor fordul elő az elmúlt években az elefántokkal, ám nyerniük eddig egyetlen egyszer, még 1992-ben sikerült. Az idei tornán hosszú idő után Szenegál is bombaerős kerettel indul, a FIFA világranglistáján a legelőkelőbb, 18. helyen álló Algéria pedig a harmadik legértékesebb csapattal rendelkezik.
Mind a világranglista, mind a játékosok becsült értéke alapján megállapítható, hogy a rendező ország kvartettjénél és ágánál a C és a D csoportok sokkal erősebbnek ígérkeznek, melyek továbbjutói ráadásul a negyeddöntőkben is egymással kerülnek majd szembe (C1-D2, D1-C2).

A legfiatalabb kerettel egyébként Gabon és Guinea nevezett a tornára, ugyanis játékosaik átlagéletkora mindössze 24,2 illetve 24,4 év, de 25 alatt van a kameruni, a ghánai és a kongói játékosok életkorának középértéke is. A magasan legidősebb válogatott mindeközben Malié, ahol átlagban 27,2 év rutinjával rendelkező labdarúgók alkotják a keretet.


A torna teljes programja:


Aki kedvet érez hozzá, a tornával kapcsolatos érdekességekben szemezgető totónkkal letesztelheti, hogy mennyire járatos az afrikai labdarúgás világában:

Akik szeretik a fantasy football típusú játékokat és szívesen belevágnának az Afrika-kupára készített verzióba, az alábbi linken megtehetik, valamint keretük és csapatuk összeállítása után akár csatlakozhatnak a nyilvános Magyar Afrika-ligához is:


Ha nem szeretnél lemaradni további ANK-beharangozóinkról és az afrikai labdarúgás híreiről, akkor lájkolj/kövess minket a facebookon:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése